Case:

CENTRUM BEELDENDE KUNSTEN EMMEN

CBK Emmen organiseert jaarlijks verschillende tentoonstellingen op de locaties De Fabriek en CBK Rensenpark. Daarnaast organiseert het CBK educatieve activiteiten en onderhoudt het de kunst in de openbare ruimte. Het CBK wil graag verder groeien als team en zichzelf ontwikkelen in de richting van zelforganisatie.

Probleemstelling
Door langdurige afwezigheid van de tentoonstellingsmaker werd een groot appel gedaan op de directe collega's. Daar moest een oplossing voor komen. Tegelijkertijd was er weinig samenhang in de programmering. Dit kwam de positionering van CBK Emmen niet ten goede. Daarnaast werd/wordt voor het CBK nieuwbouw gerealiseerd in het centrum van Emmen. Voor de projectbegeleiding daarvan was iemand nodig.

Sterke programmering
Ondanks de coronapandemie, of misschien wel: dankzij de lockdowns wist Irma van Zand samen met het kernteam een andere projectaanpak te ontwikkelen. Hierdoor konden de tentoonstellingen doorgang vinden en stond het team klaar toen de deuren weer open mochten. Voor een sterke programmering werd de randprogrammering met de educatieve activteiten afgestemd op het thema van de tentoonstellingen. Het progamma In BEELD is daar een mooi resultaat van.

Positionering
Voor de verhuizing naar de nieuwbouw in het Rensenpard werd, in samenwerking met de gemeente Emmen en een extern bureau een Programma van Eisen opgesteld. irma van Zand zat in het projectteam van de nieuwbouw en kon vanuit deze plek het CBK goed vertegenwoordigen. Onlangs is begonnen met de verbouwing van de oude haaienbasins. CBK Emmen zal op haar nieuwe plek veel meer zichtbaar worden dan tot nu toe het geval.

Mijn rol
Mijn opdracht bij CBK Emmen was gericht op het team verder laten groeien als team en zichzelf ontwikkelen in de richting van zelforganisatie. Verder was ik het eerste aanspreekpunt voor de nieuwbouw in het Rensenpark en vertegenwoordigde ik het CBK in het culturele veld binnen en buiten de gemeente.

Referentie
Ik heb Irma leren kennen als energieke teamco├Ârdinator bij het CBK Emmen en mocht gedurende 3 maanden het project ZOOkeeper leiden, waarbij het CBK penvoerder was. Ik heb ervaren dat zij medewerkers met haar creatieve denken, brede ervaring, leidinggevende capaciteiten en enthousiasme in hun kracht kan zetten. Daarbij is zij zeker heel ambitieus en doortastend vwb de gezamenlijke concrete doelen! Het CBK mag trots en blij zijn met een authentiek inspirerende leider zoals Irma! Met haar inzet en doorzettingsvermogen wordt beeldende kunst in Emmen op de kaart gezet! Ik heb veel van haar mogen leren!

Nieuws: Utrechtse kunstenares Zus van Zand doet mee met grote internationale 
            kunstmanifestatie

Nieuws: Utrechtse kunstenares Zus van Zand doet mee met grote internationale 
            kunstmanifestatie