Case:

Beeldentuin Expositie Beeldschoon

Jaarlijks adverteert Expositie Beeldschoon bij De Pol in de landelijke dagbladen om kunstliefhebbers te interesseren voor hun beeldentuin. Maar adverteren is duur, het leverde bovendien niet de gewenste bezoekersaantallen op. Daarom bood De Persgroep aan om online te gaan adverteren. Met een display campagne. Omdat de eigenaren van de beeldentuin hier totaal geen ervaring hadden, vroegen ze Irma van Zand om bij te staan en te adviseren.

Online adverteren
De Persgroep biedt verschillende mogelijkheden om online te adverteren. Om de juiste keuze te kunnen maken, gingen we samen met de Persgroep on de tafel. De adverteerder legde uit wat er allemaal mogelijk was. We besloten in te zetten op het vergroten van de naamsbekendheid bij kunstliefhebbers in het algemeen en jonger lezers in het bijzonder.

Call to action
Voor een succesvolle campagne is echter meer nodig dan een link naar de website. Een duidelijke call to action (cta) was nodig. Die vonden we in het introduceren van een Kunstprijs. Iedereen die een deelnameformulier van de website downloadde en meebracht naar de beeldentuin maakte kans op een beeldje van Zus van Zand.

Landingspagina
Voor de link naar de website was een actiegerichte landingspagina nodig. De website was hier echter niet goed op ingericht. Samen met de eigenaren van Expositie Beeldschoon ontwierp firma daarom een nieuw functioneel ontwerp dat ook meer voldeed aan de huidige verwachtingen. De webbouwer ging er mee aan de slag. Ondertussen hielp firma Ria Rietveld met het herinrichten van de content, het maken van nieuwe content en instructie in Wordpress. Ook een koppeling met Instagram werd gemaakt.

Feestelijk moment
De campagne duurde acht weken en was een succes. Uit alle inzendingen was een echtpaar uit Renkum de gelukkige winnaar van de kunstprijs. Op 8 september vond de feestelijke prijsuitreiking plaats. Na ene lang seizoen sluit de beeldentuin op 29 september haar deuren, maar online blijven ze open.

Nieuws: Utrechtse kunstenares Zus van Zand doet mee met grote internationale 
            kunstmanifestatie