Crowdfunding campagne

Zus van Zand

Om drie grote beelden voor een tentoonstelling op de Kunstschouw, een grote, internationale kunstmanifestatie in Zeeland, te kunnen maken voerde kunstenares Zus van Zand een crowdfunding campagne op voordekunst.nl.

Promo filmpje
Omdat donateurs graag kennismaken met een kunstenaar en het verhaal achter zijn of haar werk, maakten we een promotiefilmpje. In het filmpje zien we Zus van Zand in haar atelier. Ze vertelt over haar kunstproject 'Dansende Dames' en toont de prototypes van de beelden die ze wil maken.

Fraaie tegenprestaties
Met fraaie tegenprestaties, variƫrend van een setje kaarten en een zeefdruk van de Dansende Dames tot de aankoop van een beeld hoopte de kunstenares de benodigde 7.000 euro op te halen voor de productie van de beelden.

Spread the word
We gebruikten on- als offline kanalen om de crowdfunding campagne van Zus van Zand onder de aandacht te brengen. Het warme netwerk benaderden we persoonlijk. Waar mogelijk en relevant trad de kunstenares zelf op met haar actie. We vroegen iedereen om na een donatie het eigen netwerk te informeren en uit te nodigen om ook te doneren. Op deze manier bereikten we een enorme crowd.

Campgane 100% geslaagd!
Veertig dagen lang is er actief campagne gevoerd. Geen dag ging voorbij zonder een nieuwsbrief, update, post, presentatie, etc. Het was een intensieve periode maar het resultaat mocht er zijn: de crowdfunding campagne van Zus van Zand is voor 100% geslaagd. Mede dankzij een gulle gift van het VSB fonds. Want als de kunstenares 5.000 euro ophaalde wilde het fonds de rest aanvullen tot het totaalbedrag van 7.000 euro. Zus van Zand kon aan de slag. Via haar website en Facebookpagina hield ze iedereen op de hoogte. De beelden zijn inmiddels klaar en gereed voor transport naar Ellemeet in Zeeland (Schouwen Duiveland). Daar zijn ze van 17 tot en met 25 juni 2017 te bewonderen.

Download hier de uitnodiging voor de tentoonstelling in Zeeland

Nieuws: Utrechtse kunstenares Zus van Zand doet mee met grote internationale 
            kunstmanifestatie

Nieuws: Utrechtse kunstenares Zus van Zand doet mee met grote internationale 
            kunstmanifestatie

Nieuws: Utrechtse kunstenares Zus van Zand doet mee met grote internationale 
            kunstmanifestatie

Nieuws: Utrechtse kunstenares Zus van 
           Zand doet mee met grote internationale kunstmanifestatie